Atelje za restauraciju ikona, slika, duboreza i pozlate

O nama

Umetničku radionicu „Rest Art“ smo osnovali 2015. godine u Beogradu, gde nam se i nalazi atelje za restauraciju i konzervaciju – na Dedinju.

U ateljeu obavljamo veći deo poslova na restauraciji i konzervaciji privatnih kolekcija. U privatnim kolekcijama se najčešće nalaze ikone i slike koje vlasnici žele da očuvaju ili restauiraju u izvorno stanje.

Ono što najčešće radimo u ateljeu, jeste:

  • restauracija i konzervacija ikona
  • restauracija i konzervacija slika
  • rekonstrukcija i izrada duboreza
  • pozlata umetnina i ramova
  • rekonstrukcija ramova

O postupku konzervacije i restauracije koji se najčešće sprovodi, moćete pročitati na starnici Restauracija i konzervacija. Tamo smo, na jednostavan način, predstavili koji su koraci u ovom postupku i kako ih obavljamo.

Ali, naš rad se ne završava uvek u ateljeu – rad na terenu je vrlo česta pojava kada je u pitanju saradnja sa institucijama.

Tako smo, do sada, imali uspešnu saradnju sa Vojnim muzejom u Beogradu, sa muzejom Srpske Pravoslavne Crkve, Etnografskim muzejom u Beogradu, Narodnim muzejom u Aranđelovcu, Pokrajinskim zavodom na Petrovaradinu, Narodnim muzejom iz Kikinde i Narodnim muzejom u Pančevu.

Deo radova koje smo realizovali u okviru ovih saradnji, možete pogledati u Galeriji. Tamo ćete videti i radove u crkvi Vavedenja u Beškoj, Nikolajevskoj crkvi u Zemunu i na ikonostasu crkve u Aranđelovcu.

Ako imate ikonu, sliku, duborez ili drugo umetničko delo koje želite da zaštitite ili restauirate, budite slobodni da nam se javite da vam kažemo šta i kako možemo učiniti za vas.